Jak vidí obyvatelka Prahy tramvajáky aneb proč dopravní podnik proboha zaměstnává psychopaty

Obecně je známo, že lidé, kteří pracují s lidmi, jsou na tom časem mentálně zle. Buď se začnou hroutit, chlastat, musí změnit obor nebo se z nich stanou protivní zmrdi. A pak jsou tu pražští tramvajáci. Kámo, to je kategorie, to ti povím.

 Asi každý, kdo žije v Praze, se ocitl v situaci, že dobíhá tramvaj, mává, jako když signalizuje první metu, tramvaj stojí s dveřmi dokořán, ale když k ní doběhne, najednou se dveře zavřou a stroj mizí v dáli. To je taková každodenní Pražákova rutina, s tím se všichni smířili, nikdo se nad tím nepozastaví.

 Dějí se ale i další zvěrstva. Už jsem byla svědkem toho, jak řidič zavřel dveře, když v nich stála stará babička, vězel mezi nimi kočárek, maminka s dítětem v šátku apod. A nemylte se, to není kvůli nepozornosti, to je čiré kokotství, a tímto počinem dotyčný dává najevo, že kdo vystupuje/nastupuje pomalu, má smůlu, skřípnou ho dveře. A nezajímá ho, jestli máte třeba nějaký handicap nebo dítě.

 Pak je tu kategorie tramvajáků, která se jmenuje ultra zmrdi. Nevím, na jaké univerzitě psychopatů tyhle lidi shání, ale to jsou ti, kteří vás vidí, že přecházíte přes koleje či tam stojíte s autem, ale klidně to do vás našijou. Někde jsem slyšela, že v případě nehody pak mají placené volno. Pokud je to pravda a den volna je dostatečný důvod někoho připravit o život, tak to jsme se jako civilizace tedy posunuli.

 Samozřejmě se nechci dotknout slušných řidičů, bohužel jsem se však s žádným zatím nesetkala. Docela by mě zajímalo, jak probíhá takové výběrové řízení na pozici řidiče tramvaje? Představuji si to asi následovně:

 „Dobrý den, proč jste k nám přišel?“

 „Já jsem kokot a chtěl bych mačkat čudlíky a vrážet s tramvají do lidí a aut.“

„Nevím, jestli se na tuto pozici hodíte, máte nějaké psychopatické sklony?“

„Největší v Praze.“

„A můžete to dokázat?“

„Právě jsem vyšel z léčebného zařízení pro nebezpečné jedince, už to tam se mnou nemohli vydržet, tak mi řekli, ať to zkusím u vás.“

„Výborně, bereme vás.“

 Podle mě takhle reálně probíhá přijímací pohovor, jinak si to neumím vysvětlit. Ale víte, co je ještě horší než řidič tramvaje? Řidička tramvaje! Brácho, to jsi nezažil. Ještě v životě jsem neviděla ženskou, která by řídila tramvaj a nebyla u toho neurotická jako jadernej atom před výbuchem.

 Vždyť ony ten cinkající čudlík mačkají místo brzdy. Normálně na to dupne lidi nelidi, zatáčka rovinka a sviští. Crrr, crrr, crrr! Cestující v tramvaji pochopitelně na zemi, tedy ti, co stáli. Ti, co sedí mají zpřelámané nosy, protože k tomu občas musí prudce zabrzdit, když usoudí, že ten provoz nerozrazí.

 Jednou jsem viděla takovou paní a měla nehty dlouhý asi 15 čísel, načež ty čudlíky jí moc nešly mačkat a nadávala jako zběsilá, že to zase nejde. Já bych osobně chtěla vidět toho, kdo jí svěřil do rukou životy lidí. Něco mi říká, že ten člověk asi tramvají v životě nejel.

 Závěrem bych chtěla dodat, že chápu, že to může být stres potýkat se každý den s lidmi. Věřte mi, vždyť já dělala v gastronomii. Jen bych měla takový námět na vylepšení pro Pražský dopravní podnik. Prosím vás, že jsem tak smělá: „NEZAMĚSTNÁVEJTE KURVA PSYCHOPATY!“

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.